SPK „Hipnotično-Hypnotic“ uz „Žene izvan okvira“

Općina Bosanska Krupa kroz posebna sredstva predviđena budžetom ,poslije provedenog javnog poziva i odabira,svake godine izdvaja sredstva za projekte nevladinih organizacija,udruženja i klubova koji djeluju na području bosanskokrupske općine.

Jedan od takvih projekata koji se od prošlog mjeseca realizuje, osmislili su i naravno dobili novčanu podršku od Općine, članovi Sportsko-plesnog kluba„Hipnotično-Hypnotic“ iz Bosanske Krupe.

Dali su mu zanimljiv naziv-„Žena izvan okvira“.

Ideja je bila zanimljiva,osloboditi žene svakodnevnih obaveza bar malo,naučiti ih da izdvoje vrijeme za sebe,odvući ih od gledanja televizije,vijesti i serija,okupiti ih u jedno bezbrižno društvo i uz to ,uz razgovor ,poučiti ih još jednoj vještini-plesu.

Cilj su osmislili ovako:“Uključivanje žene kao nosioca društvene afirmacije u društvene aktivnosti na području općine Bosanska Krupa kroz plesne radionice,a s ciljem kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i jačanja njene uloge u društvu.“

U novembru su krenuli s provedbom ovog projekta i kako su nam kazali, žene zaista uživaju.Shvatile su da nema tih obaveza i poslova koje ne dozvoljavaju da za sebe izdvoje dva sata,da poklone svoje vrijeme isključivo sebi i naravno da svoje ukućane zadive svojim novim plesnim vještinama.

Iz „Hipnotično-Hypnotic“ Bosanska Krupa   pozivaju i druge žene i djevojke iz Bosanske Krupe koje se još nisu uključile da dođu,rasterete se,uživaju i budu spremne da otvore ples na predstojećim novogodišnjim zabavama znalačkim plesnim koracima i okretima, koje ,provjerili smo,dame uspješno i brzo uče.

Ostaje da se odlučite i već u utorak im se pridružite u Domu kulture od 18 i 30.Ako dođete u u naredni utorak sigurno će te doći i u četvrtak u isto vrijeme,jer su plesne radionice u ta dva dana,u to vrijeme,svake sedmice, sve do kraja decembra.

Sve radionice su besplatne jer su se zato potrudili članovi ovog Kluba svojim projektom za čiju su realizaciju obezbjiedili sredstva iz budžetskog granta Općine Bosanska Krupa.

Dževada Štancl

Ocijeni
(1 Glasaj)
Čitano 574 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1558 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa