Predstavnici škole Harmani II iz Bihaća, u okviru programa „Projekt građanin“, posjetili Općinu Bosanska Krupa

Učenici devetog razreda Osnovne škole Harmani II iz Bihaća, u pratnji direktora Amira Fajića i bibliotekara Admira Ibrahimpašića, posjetili su danas Općinu Bosanska Krupa i načelnika Armina Halitovića.

 Posjeta je upriličena u okviru programa „Projekt građanin“ u kojem učenici istražuju aktuelne teme, razvijaju svoja rješenja koja nude nadležnim institucijama i kreiraju akcione planove za implementaciju tih rješenja. Učenici škole Harmani II s načelnikom Bosanske Krupe razgovarali su na temu: Industrijska proizvodnja USK, stub ostanka i opstanka.

Zanimali su se za privredu u Bosanskoj Krupi, proizvodnju, probleme s kojima se susreće lokalna zajednica u privlačenju investitora, pri otvaranju firmi, zapošljavanju. Načelnik Armin Halitović je odgovarajući na njihova pomno pripremljena pitanja predstavio Bosansku Krupu kao povoljno poslovno okruženje, ukazao na sve prednosti koje ima, ali i na probleme poput nedostatka adekvatne radne snage i neusklađenosti obrazovnog sistema sa potrebama tržišta rada.

„Projekt građanin“/ „Ja građanin“ je praktični dio Civitas programa. Učenicima pomaže da postanu odgovorni i informisani mladi ljudi koji kroje svoju budućnost i shvataju pojam i značaj brige i uključenja svih građana u rješavanje problema koji se tiču svih nas. Takmičenja na kojima učenici prezentuju probleme i svoja rješenja daju im priliku da praktično provedu ono što su naučili, i da vježbaju svoje sposobnosti u pretvaranju želja u stvarnost.

Učestvovanjem u „Projektu građanin“ učenici su u proteklih 15-ak godina uspjeli inicirati usvajanje i izmjene zakona na svim nivoima vlasti, uveli su inkluzivno obrazovanje u škole, izgradili školska igrališta, sportske sale i omladinske centre, proveli niz humanitanih i ekoloških akcija u svojim lokalnim zajednicama.

 Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 70 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 591 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Novembar 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda