Bosanska Krupa: 40.000,00 KM za nabavku kombija JU „Druga osnovna škola“ Bosanska Krupa

Grad Bosanska Krupa posjetila je jučer delegacija Kantona Sarajevo koju su činili ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice u Vladi Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Irfan Čengić.

Ovom prilikom su ministrica Enda Pavić Pečenković i gradonačelnik Armin Halitović potpisali Sporazum o saradnji u cilju održivog povratka kojim je predviđena zajednička saradnja u realizaciji projekta nabavke kombija za prijevoz učenika JU „Druga osnovna škola“ Bosanska Krupa.

Rezultat je ovo rada i zalaganja zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Irfana Čengića, na čiju inicijativu je Vlada Kantona Sarajevo u svrhu sufinanciranja projekta nabavke kombija izdvojila 40.000,00 KM.

„Ovom prilikom želim da iskažem svoje zadovoljstvo što je Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo imalo priliku i mogućnost da pomogne Gradu Bosanska Krupa sa 40.000,00 KM za nabavku kombija JU „Druga osnovna škola“ koji će se koristiti za prijevoz učenika koji žive u ruralnim područjima grada. Radi se uglavnom o povratničkim porodicama i djeci koja moraju preći određeni broj kilometara kako bi došli na nastavu. Želim i da se zahvalim Gradu Bosanska Krupa što je iskazao potrebu za ovaj vid pomoći, ali i da iskažem svoje zadovoljstvo što smo mogli da udovoljimo ovom zahtjevu“ istakla je ministrica Enda Pavić Pečenković.

U narednom periodu pristupit će realizaciji ovog projekta i nabavci kombija za prijevoz učenika JU „Druga osnovna škola“

„Želim da se zahvalim ministrici Endi Pavić Pečenković i zastupniku u Skupštini Kantona Sarajevo Irfanu Čengiću na čiju inicijativu smo dobili 40.000,00 KM za nabavku kombija koji će se koristiti za prijevoz učenika JU „Druga osnovna škola“. Mi sada ulazimo u proces nabavke kombija, a ukoliko bude potrebe, Grad Bosanska Krupa će obezbijediti dodatna sredstva kako bi se školi kupio moderan minibus za prijevoz učenika“ kazao je gradonačelnik Halitović.

Kabinet gradonačelnika Bosanske Krupe

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1752 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa