Printaj ovu stranu

Općina Bosanska Krupa sufinansira proljetnu sjetvu i u narednoj godini

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Općina Bosanska Krupa sufinansira proljetnu sjetvu i u narednoj godini

Općina Bosanska Krupa, u namjeri da potakne i pomogne poljoprivrednu proizvodnju, te sačuva resurse u ovoj privrednoj oblasti, u narednoj godini planira sufinansirati nabavku repromaterijala za proljetnu sjetvu. Zbog toga je poljoprivrednicima uputila poziv da se s planom prijave u nadležnu službu.

Potaknuta rezultatima ovogodišnjeg programom kada je obezbijeđeno sjeme, mineralno đubrivo i zaštitna sredstva za sjetvu kukuruza, graha i krompira za 814 poljoprivrednika i kada je zasijano oko 500 ha zemljišta, Općina Bosanska Krupa namjerava podržati proljetnu sjetvu i u 2021. godini.

Zbog toga je već sada uputila poziv poljoprivrednim proizvođačima koji će obavljati proljetnu sjetvu i sadnju u 2021. godini da prijave sjetvene površine prema vrsti proizvodnje kako bi mogla planirati potrebna sredstva u svom budžetu, te aplicirati za sredstva podrške iz budžeta viših nivoa vlasti.

Planirane sjetvene površine se prijavljuju Službi za obrt, poljoprivredu i poduzetništvo do 15. januara 2021. godine, radnim danima od 8.00 do 15.00 sati, lično ili putem telefona na broj 063/537-143 (Kontakt osoba: Melita Okić).

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 335 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости