„Zlatnoj niti“ i „Putnik prevozu“ iz Bosanske Krupe, skromna,ali potrebna sredstva za prevazilaženje pandemijskih posljedica

Odlukom o dodjeli sredstava, Vlada Federacije BiH je subjektima u turističko-ugostiteljskom sektoru dodijelila pomoć od od 30.000.000 KM za ukupno 340 privrednih subjekata.

Od tog iznosa je za 192 hotela i druge smještajne kapacitete namijenjeno 19.503.038 KM.

Na području bosanskokrupske općine u ovoj grupi sredstva su dodijeljena jedino privrednom subjektu „ZAH“d.o.o.Bosanska Krupa Poslovnoj jedinici „Zlatna nit“ u visini od 15 632 konvertibilne marke.

Pansion i restoran „Zlatna Nit“ sastoji se iz više objekata sa smještajnim kapacitetima, restoran, sportske terene, zatvoreni bazen, konobu, otvorenu terasu.Smještajni objekat kategorisan kao komforni pansion sa restoranom i pratećim sportsko-rekreativnim sadržajem. Zbog svog sadržaja, lokacije i ponude od početka svog rada bio je pogodan je za organizaciju proslava, team building-e, aktivan ili manje aktivan odmor u prirodi,međutim i pored truda menadžmenta „Zlatne niti“, da organizacijom različitih ponuda,za dozvoljen broj posjetilaca,ublaže posljedice smanjenje potražnje za njihovim uslugama,posljedice pandemije su se osjetile u poslovanju ,tako će i ova skromna podrška koja je stigla iz sredstava koje rasporedila Vlada Federacije će dobro doći ovom poslovnom subjektu u Bosanskoj Krupi.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, danas donijela Odluku o dodjeli financijske pomoći korisnicima iz sektora javnog cestovnog prijevoza putnika u okolnostima pandemije COVID-19.Sa područja bosanskokrupske općine ova sredstva dodijeljena su poslovnom subjektu „ PUTNIK PREVOZ „d.o.o. Bosanska Krupa u visini od 70.603 konvertibilne marke.

Iz Vlade i nadležnog ministarstva smatraju da će financijska pomoć bar djelimično popraviti uistinu teško stanje poslovnih subjekata u ovoj grani gospodarstva. Po stupanju na snagu Odluke o dodjeli financijske pomoći korisnicima iz sektora javnog cestovnog prijevoza putnika u okolnostima pandemije COVID-19, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija će pristupiti potpisivanju Ugovora sa korisnicima financijske pomoći.

 

Dževada Štancl

Putnik prevoz3

Zadnji put promjenjen srijeda, 16 Decembar 2020 14:08
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 479 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1363 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa