Danas savjetovanje za poduzetnice s idejom, iskazan veliki interes Krupljanki

ponedjeljak, 26 Oktobar 2020 09:55

U okviru savjetovanja u Bosanskoj Krupi,poslije takvih aktivnosti u nekoliko drugih gradova Federacije BiH , danas će biti predstavljen projekt „Osnažene žene za snažne zajednice/Podrška poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva žena u FBiH“ koji je finansiran od strane Gender centar  iz sredstava FIGAP II Programa.

Ponuda da općina Bosanska Krupa bude zajedno sa još nekoliko lokalnih zajednica u ovom projektu objeručke je prihvaćena. Projekt  se inače provodi u općinama: Visoko,Široki Brijeg, Bosanska Krupa, Žepče, Zavidivići i Gradačac.

Cilj savjetovanja je da se  identifikuju specifične potrebe lokalne zajednice u oblasti razvoja poduzetništva žena. Isto tako da se predlože i implementirale  aktivnosti u skladu sa identificiranim potrebama, a u suradnji s lokalnom upravom

Prilikom savjetovanja će se kroz razgovor sa prisutnim damama uraditi analiza trenutnog stanja u lokalnoj zajednici.

Istovremeno će se promovisati pozitivni primjeri – priče poduzetnica iz Bosanske Krupe,ali i drugih mjesta u FBiH.

Prisutne poduzetnice će bit upoznate sa mogućnostima za unaprjeđenje svog poslovanja, rada i života koje nude institucije FBiH, Gender centar FBiH ali i Udruženje kroz svoje programe i aktivnosti. U saradnji s općinskom administracijom, a na osnovu rezultata izrađene analize i realnim mogućnostima izabranih lokalnih uprava, uspostavit će se Klubovi za podršku poduzetništva žena.

Tako će se osigurati sistemska podrška razvoju poduzetništva žena. Podrška se ogleda u stručnoj podršci i obrazovanju, što će osigurati stabilan rast broja poduzetnica i rast poslovnih subjekata koje one pokreću i vode.

Ostaje da vas potaknemo :bosanskokrupske poduzetnice pridružite im se ,kao i sve one žene koje to žele postati, danas u 16 na savjetovanju za poduzetnice koje će se održati u poslovnoj sali Alge, uz poštivanje svih mjera kriznog štaba (obavezno nošenje maski i fizička distanca) s ciljem zaštite od korona virusa. 

Općina Bosanska Krupa i općinski načelnik Armin Halitović je kroz brojne interne projekte iz sredstava budžeta i raznih organizacija, već je nekoliko puta podržao inicijative koje osnažuju žene kao i privredu u cjelini,pa potpisivanje Sporazuma o saradnji između Općine Bosanska Krupa i Udruženja poslovnih žena u BiH je prihvaćeno objeručke.Opčina se može pohvaliti i sa nekoliko vrlo razvijenih poslovnih ideja.Sporazum podrazumijeva razvijanje saradnje Udruženja i Općine Bosanska Krupa , sa posebnim naglaskom na formiranje Kluba za podršku poduzetništvu žena. Na ovaj način će se osigurati sistemska podrška razvoju poduzetništva žena, koja će se ogledati u stručnoj podršci i obrazovanju, što bi i na području bosanskokrupske općine trebako doprinijeti porastu broja poduzetnica i rastu poslovnihinicijativa koje one pokreću i vode.

Dževada Štancl

 

 

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 217 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1350 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa