“Putnik prevoz” iz Bos.Krupe: u sadašnjim uslovima početi sa radom pogubno!

utorak, 12 Maj 2020 08:00

Autoprijevoznici u Unsko-sanskom kantonu, po svemu sudeći, u četvrtak neće otpočeti prijevoz putnika, jer zbog prekida nastave ne prevoze učenike koji i čine njihov najveći broj, kažu u Udruženju autoprijevoznika „BUS“.

Ublažavanjem sigurnosno-epidemioloških mjera, Federalni štab Civilne zaštite najavio je da će od 14. maja biti uveden javni gradski i međugradski cestovni i željeznički saobraćaj. Bez financijske pomoći Vlade Unsko-sanskog kantona, a zbog obustavljene nastave i prijevoza učenika, autoprijevoznici su najavili kako u četvrtak autobusi i kombi-vozila neće otpočeti prijevoz putnika. Kako tvrde u Udruženju autoprijevoznika „BUS“ Unsko-sanskog kantona, koliko ne rade već su pretrpjeli gubitke koji bi početkom rada bili još veći.

Hoće li autoprijevoznici promijeniti svoju odluku, bit će poznato u srijedu, nakon sastanka s ministrom privrede Nijazom Kadirićem, što je za rtvusk i potvrđeno iz njegovog kabineta.

RadioBK je kontaktirao Aziza Hadžića vlasnika Putničke agencije “Putnik prevoz” u Bosanskoj Krupi koji nam je u telefonskom razgovoru potvrdio da neće moći početi sa radom, jer pored već postojećih gubitaka u sadašnjim uslovima i bez pomoći, kretanjem bi bili u još većem minusu.

Prema riječima Hadžića niti jedan radnik Putnik prevoza nije otpušten, isplaćena je plata za mart,minimalac za april, za maj nije sigurno šta će,jer kako kaže zalihe su se istrošile i sa velikom neizvjesnošću iščekuje se sutrašnji najavljeni sastanak sa ministrom Kadirićem.

rtvusk/ RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 376 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1525 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa