POZIV PRIVREDNIM SUBJEKTIMA u Bosanskoj Krupi da popune upitnik o utjecaju pandemije koronavirusa

četvrtak, 30 April 2020 11:29

Pozivaju se privredni subjekti u Bosanskoj Krupi da na stranici Općine Bosanska Krupa, u svrhu pravljenja analize stanja i definisanja prijedloga mjera podrške organa uprave, popune upitnik o utjecaju pandemije koronavirusa.

Putem upitnika Općina želi spoznati na koji je način i u kolikoj mjeri pandemija utjecala na poslovanje, je li i u kolikoj mjeri uzrokovala otpuštanje radnika i pad prihoda, te koje su mjere privredni subjekti poduzeli kao odgovor na trenutnu situaciju.

Mjere podrške privrednicima su od iznimne važnosti za oporavak ekonomije, a da bi se osmislile i provele najadekvatnije, neophodni su precizni podaci o izazvanim posljedicama, zbog toga Općina Bosanska Krupa poziva subjekte da bez oklijevanja popune upitnik u što moguće kraćem roku.

Dok se na višim nivoima vlasti pripremao korona-zakon i kreirale mjere podrške, Općina Bosanska Krupa je nabavkom repromaterijala za sjetvu više kultura pomogla svim zainteresiranim poljoprivrednicima, a donijela je i dvije odluke usmjerene na privredne subjekte. Jedna se tiče privremenog subvencioniranja troškova komunalnih naknada, naknada za privremeno korištenje javnih površina i računa za odvoz otpada, a druga subvencioniranja iznosa redovne kreditne kamate.

U narednom periodu Općina Bosanska Krupa, u okviru svojih nadležnosti, želi donijeti nove odluke, za čiju su izradu od iznimne važnosti precizni podaci koje nastoji prikupiti putem ankete. Podaci će se koristiti zbirno kod analize stanja i definisanja prijedloga mjera podrške. Bit će strogo povjerljivi, dakle neće se objavljivati.

 

Upitnik/anketa objavljena je na stranici Općine Bosanska Krupa pod linkom:

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

 

Zadnji put promjenjen četvrtak, 30 April 2020 11:35
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 539 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1545 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa