Ko će dobiti bespovratna sredstva malih grantova PRO-Budućnosti znaće se u februaru

Rezultati svih aplikacija u vezi sa programom malih grantova, koji se dodjeljuju u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, biće dostupni aplikantima i široj javnosti tokom februara/veljače 2020. godine.

Podsjećamo, bespovratna sredstva za inicijative koje doprinose procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovaraju za mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezuju lokalne zajednice, osigurana su, u kontinuitetu, kroz USAID-ov projekat PRO-Budućnost, putem javnih poziva za male grantove.

Na javni poziv mogle su se prijaviti: udruženja mladih, neformalne grupe mladih, udruženja žrtava rata, Crkve i vjerske zajednice kao i nevladine organizacije usmjerene promovisanju međureligijskog dijaloga, organizacije civilnog društva i općine/opštine/gradovi u kojima se provodi projekat PRO-Budućnost,a jedan od njih je i općina Bosanska Krupa.

Od aplikanata se očekivalo da svoje ideje i prijedloge kreiraju u skladu sa Platformom za mir koja je rezultat intenzivnog i dugotrajnog rada projekta PRO-Budućnost u lokalnim zajednicama širom Bosne i Hercegovine.

Bosanskokrupski aplikanti su poslali 4 projekta,uz još jedan projekt kojim se kandidirala radna grupa PRO-Budućnosti iz Bosanske Krupe.

Naredni poziv za male grantove biće objavljen u septembru/rujnu 2020. godine.

USAID-ov projekat PRO-Budućnost provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla i Helsinškim parlamentom građana Banjaluka.

 

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 643 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1581 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa