Parni valjak iz izolacije odaslao poruke ljubavi posebnom izvedbom Ljubavne

četvrtak, 09 April 2020 10:11

Zahvaljujući modernoj tehnologiji i u trenucima izvanredne epidemiološke situacije u svijetu uzrokovane epidemijom koronavirusa, ljubav prema glazbi nikada nije postala upitna, kao niti dijeljenje te iste ljubavi s drugima.

I grupa Parni valjak iz izolacije je odaslala poruke ljubavi posebnom akustičnom verzijom pjesme Ljubavna koju su snimili članovi benda videopozivom, svatko iz svojeg doma. Ova akustična verzija Ljubavne podsjetila nas je na legendarni koncert bez struje u ZKM-u, ali i poručila kako su njihovi koncerti samo na kratko vrijeme odgođeni. U nadi što bržeg završetka globalne pandemijske krize očekujemo i što brži povratak Parnog valjka na pozornicu jer upravo je pozornica njihov život i na njoj su stvarali nezaboravne trenutke sa svojom publikom te širili ljubav prema glazbi i pjesmi.

Parni valjak za svoj aktualni studijski album Vrijeme, objavljen u prosincu 2018. godine na CD-u i 2019. godine na vinilu, nominiran je za tri nagrade Porin što je bila samo još jedna potvrda njihove dugogodišnje kvalitete. Kao što sam naziv albuma kaže – vrijeme je uvijek bilo na njihovoj strani i bez obzira što su u 45. godini neprekidnog djelovanja na pozornici ostavljaju identične emocije prema glazbi i samoj izvedbi kao i na početku karijere.

 

Croatia Records

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 385 puta

Medij

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1456 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa